Skip to main content

Παρέμβαση Κουρουμπλή για λύση στο θέμα με τη νυχτερινή βάρδια στον ΟΛΘ

Ο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε ότι βρίσκεται κοντά στη λύση του το θέμα που ανέκυψε με τους τελωνειακούς - Σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων

«Σήμερα θα συζητήσω με τους τελωνειακούς το θέμα της νυκτερινής βάρδιας, είμαστε κοντά σε λύση, πιστεύω ότι θα το διευθετήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, από τον ΟΛΘ και σε δηλώσεις που έκανε στη Voria.gr προσερχόμενος στη συνάντηση που αυτή την ώρα έχει με την διοίκηση της ΟΛΘ A.E.

To θέμα της νυκτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ - ένα θέμα που έχει απασχολήσει τις παραγωγικές τάξεις της βόρειας Ελλάδας επειδή η ΟΤΥΕ εξήγγειλε  την κατάργησή της από τις 16 Σεπτεμβρίου- μπορεί και πρέπει να διευθετηθεί, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί ένα μαραθώνιο συναντήσεων στον ΟΛΘ.

Ο υπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση που αργότερα θα έχει με τους εργαζομένους, υπογράμμισε ότι αυτός ζήτησε να τους δει προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν ουσιαστικά εργασιακά ζητήματα σε εκκρεμότητα».

«Το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι πως όταν τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα δύσκολο σημείο, είχα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν κάνω ούτε χιλιοστό πίσω αλλιώς δεν υπογράφω (σ,σ. Για την παραχώρηση). Εγώ αυτό που διακυρύττω και προς την Cosco και προς την Κοινοπραξία (σ.σ. που θα επενδύσει στην ΟΛΘ AE) είναι ότι οι εργαζόμενοι είναι σημαντικός παράγοντας για να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση του λιμανιού και συνεπώς πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματά τους και, βεβαίως, υπάρχουν δικαιώματα όπως υπάρχουν και υποχρεώσεις».

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι άμεσα θα καλυφθεί στο δ.σ. του ΟΛΘ η θέση του παραιτηθέντος κ. Γ. Τοζίδη.