Skip to main content

Κουρουμπλής από Κρήτη:Έχουμε έτοιμο πολυνομοσχέδιο χωρίς βερμπαλισμούς

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους του νομού και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός για πάνω από μία ώρα, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους δήμους του Ρεθύμνου και γενικά το νομό παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, επισημαίνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους πως ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εδραίωση καλής συνεργασίας και σχέσεων εμπιστοσύνης με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας.

«Αυτή την ώρα έχουμε έτοιμο ένα πολυνομοσχέδιο χωρίς καμία λογική βερμπαλισμού, το οποίο στοχεύει σε ουσιαστικές αλλαγές αντιμετωπίζοντας μικρά αλλά ζωτικής σημασίας προβλήματα με στόχο να δοθούν λύσεις σε πολλά και καθημερινά προβλήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον στην αυτοδιοίκηση. Παράλληλα επαναθεσμοποιούμε την αποκέντρωση απελευθερώνοντας και αποκεντρώνοντας πόρους ώστε να υπάρξει ισοπολιτεία και ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα. Προχωρούμε στην αυτονόμηση της δημόσιας διοίκησης και κωδικοποιούμε τη νομοθεσία ώστε να περιοριστεί σημαντικά η πολυνομία και οι διαδικασίες που ταλαιπωρούν πολλές φορές τον πολίτη», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας παράλληλα πως «οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο θα αποκαταστήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για το κλείσιμο του κύκλου που για πολλά χρόνια είχε δημιουργήσει αστάθεια και έλλειψη κανονικότητας στη λειτουργία της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και του κράτους. «Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος επανεκκίνησης της οικονομίας με μεγαλύτερη προβλεψιμότητα σε ότι αφορά το δημοσιονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με αισιόδοξη προοπτική για βιώσιμη διέξοδο από τον κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας». Ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για σοβαρότητα και σχέδιο με θεσμική συνεργασία και αξιοποίηση του πιο έντιμου δυναμικού και αξιόπιστου κοινωνικού ιστού που υπάρχει στη χώρα, ώστε να γίνουν βήματα προς τα μπρος και να ξεφύγουμε ως χώρα από το βάλτωμα των τελευταίων χρόνων. «Μπορεί σε αυτή τη χώρα να εδραιωθεί η ισονομία, η δημοκρατία και η σωστή λειτουργία του κράτους αυτό όμως που χρειάζεται βασικά είναι η αισθητή ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούμε καθημερινά», τόνισε ο κ. Ξανθός .