Skip to main content

Κουρνέτας: Ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί ο κύκλος μου ως αθλητής

Για την απόφαση να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βασίλης Κουρνέτας.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24» μίλησε ο Βασίλης Κουρνέτας για την απόφασή του να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, και τις στιγμές που έχει ξεχωρίσει σε συλλογική και εθνικό επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την απόφασή του να ολοκληρώσει την καριέρα του μετά την κατάκτηση του 9ου πρωταθλήματος: “Δεν είναι λίγα τα 9 πρωταθλήματα. Τα χρόνια έχουν περάσει και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί ο κύκλος μου ως αθλητής και να δω την επόμενη μέρα. Το κέφι μου για το άθλημα με καθοδηγούσε από μικρό παιδί. Από ένα σημείο και μετά έγινε επάγγελμα για μένα, αλλά δεν έχασα ποτέ το κέφι μου και αυτό ήταν που με κράτησε μέχρι αυτή την ηλικία στο παιχνίδι”.

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και τον ρόλο του στην ομάδα: “Όπως οι Κουβανοί έχουν να επιδείξουν ενθουσιασμό και πλούσιο ταλέντο, εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να καθοδηγήσω τους συμπαίκτες μου με την πείρα μου. Στην αρχή είχαμε κάποιες δυσκολίες λόγω κάποιων λαθών που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά από τον Γενάρη και μετά μπήκαν όλα σε μια σειρά.

Μπορεί να χάσαμε δύο στόχους στην πορεία, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, αλλά πήραμε τον μεγαλύτερο, το πρωτάθλημα. Ο τρόπος που χάθηκαν αυτοί δύο τίτλοι ήταν σοκαριστικός και δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι δυνάμεις μας. Ακόμη κι εγώ που πίστευα στην ομάδα, κάποιες στιγμές αμφέβαλα για το αν η ομάδα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε όμως ένα δυνατό σύνολο και αντιστρέψαμε αυτή την αρνητική ψυχολογία”.

Για τις στιγμές της καριέρας του που ξεχωρίζει: “Το να δημιουργείς κάτι καινούργιο σε μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ ξανά τίτλο είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ όμως να ξεχωρίσω κάποιον τίτλο. Κάθε ένας είναι ξεχωριστός και αποτέλεσμα δουλειάς και θυσιών. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές είναι η συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πολωνία με τον Ολυμπιακό και η κατάκτηση του Τοπ Τιμς Καπ πάλι με τον Ολυμπιακο.

Σε εθνικό επίπεδο μας έχει στοιχειώσει ο αποκλεισμός στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και με την Εθνική ομάδα είχαμε μια καλή τετραετία, κατά την οποία συμμετείχαμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ανάμεσα σε μεγαθήρια. Υπήρξαν πολλές καλές στιγμές. Ξεχωρίζω την 7η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, όπου στην πορεία αποκλείσαμε την ομάδα των Η.Π.Α.”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: “Το βόλεϊ είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Από τα 20 μου χρόνια κάνω πρωταθλητισμό στην Α1΄ και στην Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαι κοντά στο άθλημα από κάποιο άλλο πόστο και θα βοηθήσω τα νέα παιδιά”.

Για την επιστροφή το Γκόμεζ στον ΠΑΟΚ: “Μίλησα μαζί του. Μου είπε ότι τώρα θα είναι αυτός ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην ομάδα και ότι θα φωνάζουν αυτόν παππού. Είναι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα να αγωνίζεται ένας τέτοιος παίκτης. Όπου έχει αγωνιστεί, έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα. Είναι ο καλύτερος ξένος συμπαίκτης που είχα ποτέ”.