Skip to main content

Κουράκης: Νεκροθάφτης της Πρωτοβουλίας ο Μπουτάρης

Μετά τη χθεσινή τους αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο, ο τέως αντιδήμαρχος ανέφερε το να αναζητεί προδότες ο δήμαρχος πλήττε την υστεροφημία του.

«Nεκροθάφτη της Πρωτοβουλίας» χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ο τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Το ποιος έχει προδώσει την παράταξη είναι ένα φάντασμα που κυνηγάει τον δήμαρχο από τη στιγμή που δήλωσε δημόσια ότι η ‘Πρωτοβουλία’ πέθανε. Το να αναζητεί προδότες, αλλού εκτός από τον εαυτό του, πλήττει την υστεροφημία του. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν από τις χειρότερες καταστάσεις που έχω ζήσει σε δημοτικό συμβούλιο», υποστήριξε ο κ. Κουράκης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήρθε σε σκληρή αντιπαράθεση με τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης, που διαφώνησαν με την υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου.

Ο κ. Μπουτάρης τους κατηγόρησε για «προδοσία της παράταξης για συμφεροντολογικούς λόγους», ενώ ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «καισαρισμό» του δημάρχου.

«Αυτό που είπε ο δήμαρχος ότι η "Πρωτοβουλία" πέθανε, τον κάνει τον νεκροθάφτη της παράταξης», είπε ο τέως αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη «δεν τα πήγε καθόλου καλά αυτά τα τρία χρόνια. Είναι μία αποτυχημένη δεύτερη θητεία και δεν έχουμε να δείξουμε έργο», τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης του ο κ. Κουράκης.

Έκανε μάλιστα λόγο για «αποτυχημένες επιλογές του δημάρχου σε θέσεις «κλειδιά» στη διοίκηση», ενώ ανέφερε πως του προτάθηκαν τρεις θέσεις αντιδημάρχων έως και η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που όμως αρνήθηκε.