Skip to main content

Κουράκης: Dealer ο Μπουτάρης, μοιράζει ακίνητα στην Εκκλησία

Ο δημοτικός σύμβουλος κατηγορεί τον δήμαρχο για την πρότασή του για παραχώρηση χώρου στη Μητρόπολη ως λύση στο θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου.

Σκληρή κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη, ασκεί ο δημοτικός σύμβουλός και εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Κουράκης, για την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά το θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος, χαρακτηρίζοντάς τον dealer.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα, πρότεινε να γίνει μια ανταλλαγή και ο δήμος να παραχωρήσει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στον δήμο Θέρμης, στον οποίο να δημιουργήσει το Κέντρο Υποδοχής Ανιάτων που σχεδίαζε να λειτουργήσει στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου (δείτε εδώ).

«Εντύπωση προκαλεί η άνεση με την οποία μοιράζει ο Δήμαρχος την περιουσία του Δήμου σαν να ήταν δική του ή της οικογενείας του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Faceboook ο κ. Κουράκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ανδρέα Κουράκη:

«Ε! Δήμαρχε όχι και ένα προβληματάκι που λύθηκε(;) με την παρέμβασή σου.

Ο τζάμπα συλλέκτης αστικών και μη ακινήτων Μητροπολίτης και ο ενεργών ως εμπορικός αντιπρόσωπός του (dealer) Δήμαρχος.

Δεν τα κατάφερε να πάρει οικοπεδο από το Δημόσιο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μετά από σοβαρότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έσπευσε να διαθέσει ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου λες και υπάρχει υποχρέωση διάθεσης ακινήτων στην Εκκλησία για το φιλανθρωπικό της έργο, όταν ειναι γνωστό ότι ( η Εκκλησία ) διαθέτει πλείστα όσα αστικά και μη ακίνητα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει για αυτόν τον σκοπό.

Εντύπωση προκαλεί η άνεση με την οποία μοιράζει ο Δήμαρχος την περιουσία του Δήμου σαν να ήταν δική του ή της οικογενείας του.

Σημειώνεται ότι με αυτά κι εκείνα, πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από την σκανδαλώδη παραχώρηση και το μόνο που έγινε ήταν να κατεδαφίσει ο Μητροπολίτης το ιστορικό Ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος με την συνδρομή του Δήμου (Πολεοδομική άδεια) και της Αστυνομίας».