Skip to main content

Κούπερ: Πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή και τόνισε πως από τους «κίτρινους» λείπει η σταθερότητα, ενώ εμφανίστηκε απογοητευμένος και από τα σ
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή και τόνισε πως από τους «κίτρινους» λείπει η σταθερότητα, ενώ εμφανίστηκε απογοητευμένος και από τα στατιστικά της ομάδας του.

«Αυτή η εβδομάδα μας βοήθησε πολύ για να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις και να επαναλάβουμε κάποιες συνθήκες αγώνα που είχαμε αφήσει να κάνουμε. Γιατί αν αξιολογήσουμε την πορεία μας δεν είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να μπαίνουμε άμεσα σε συνθήκες πρωταθλήματος και εννοώ να έχουμε μία σταθερότητα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του 55χρονου προπονητή και πρόσθεσε:

«Τα νούμερα δεν είναι αυτά που θέλουμε να έχουμε και δεν μιλάω μόνο για βαθμούς αλλά για γκολ υπέρ, κατά και τα στατιστικά μας. Έχουμε μιλήσει για την Ευρώπη και πως συμπεριφέρεται η ομάδα και σαφώς τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Αν το αναλύσουμε είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορετική απόδοση. Αυτό συζητάμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε. Και αξιολογώντας την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών μας αλλά και την απόδοση της ομάδας».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Αυτή η σταθερότητα μας έχει στοιχίσει, αυτή πρέπει να βρει και να υπάρχει και στο πρωτάθλημα. Δεν είναι να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποια γραμμή. Όπως στο παιχνίδι με την Λάρισα μπορεί να μην είχε πρόβλημα στο γκολ το βάλαμε αλλά δεν καταφέραμε να αμυνθούμε τους αποτελέσματος. Επιστροφή στα παιχνίδια και στα αποτελέσματα γιατί αυτά είναι που μένουν».

Ο Κούπερ αναφέρθηκε και στην κόπωση: «Επέρχεται μία εξάντληση μετά από τόσα σημαντικά παιχνίδια και από νοητική άποψη η ομάδα πέφτει λίγο. Πάντα διαχωρίζω την σωματική εξάντληση με την πνευματική. Νοητικά ο ποδοσφαιριστής είναι στο μυαλό κουρασμένος και εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η φυσική κούραση αντιμετωπίζεται με μια αλλαγή με ένα διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Υπάρχουν στιγμές που οι απαιτήσεις είναι ψηλές».

Για την επίθεση του Άρη, σχολίασε: «Η επιθετική γραμμή οι δύο επιθετικοί που παίζουν όλα τα παιχνίδια όλα τα λεπτά κάτω από υψηλή πίεση. Ήρθε και ο τραυματισμός του Τσέζαρεκ και κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός και πρέπει να τον πληρώσεις. Εγώ είμαι υπεύθυνος για να ξεπεράσουμε κάποιες καταστάσεις. Αν αναλύσουμε την εικόνα του Ηρακλή φέτος και την δική ομάδα θα έχουν στον αγωνιστικό χώρο δύο ομάδες με οργάνωση και τάξη. Είναι παιχνίδια που μπορεί να τα ξεκλειδώσει μία ατομική ενέργεια. Εφόσον η ομάδα μου παρουσιαστεί καλά στον αγωνιστικό χώρο τότε μόνο».

Όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, επεσήμανε: «Δεν έχει πρόβλημα. Έχει σωστή ανάπτυξη και στο πρόσφατο παιχνίδι. Αυτό που λείπει είναι η αποτελεσματικότητα μέσα στην περιοχή. Ακόμα και αν δεν σου έρχεται το παιχνίδι. Δε νοείται σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ να κερδίζουμε 12 κόρνερ και να μην βγάζουμε κάτι. Και για να τα κερδίσεις σημαίνει ότι η ανάπτυξη είναι καλή. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι σχετικά. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τα πάντα είναι σχετικά».

Για τα γκολ που δέχεται ο Άρης, υπογράμμισε: «Εμείς και κυρίως εγώ πρέπει να προσέξω η ομάδα να κάνει περισσότερα γκολ. Δεχόμαστε αρκετά γκολ και τα νούμερα είναι σχετικά ίσα. Ίσως να κινηθούμε προς τα εκεί να δούμε πως θα αντεπεξέλθουμε στις προπονήσεις. Μου αρέσει να μιλάω για γραμμές όπως έχω κάνει. Είναι φυσικό να έχει μία άσχημη στιγμή. Όσο και αν έχει δουλέψει να μην βγει από εκεί. Αυτό μπορεί να συμβεί ίσως το περιμένεις κιόλας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε πάρα πολύ καιρό να σκοράρει αλλά τώρα δεν τον σταματάς. Μπορεί ένα γκολ να δώσει τη σταθερότητα».

Για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κόκε, ύψωσε «ασπίδα» προστασίας, λέγοντας: «Κάνει αρκετές άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με ποδοσφαιριστές αλλά με γραμμές. Πρέπει να δούμε την επιθετική γραμμή στο σύνολο και ο Κόκε δεν είναι ο μόνος λόγος που δεν σκοράρει ο Άρης».

Στο τέλος, υποστήριξε: «Όπως και να έχει εμείς κοιτάμε την ομαδική βελτίωση άσχετα ποιος κάνει το γκολ από στημένα ο Φατί ο Λαζαρίδης, ο Κάλβο ή ο Χαβίτο. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα γκολ που δεχόμαστε και πετυχαίνουμε. Πέρα από τα στατιστικά η δική ομάδα έχει αυξημένο κίνητρο για αυτό το παιχνίδι και για τα υπόλοιπα. Ψυχολογικά παίζει ρόλο η στατιστική. Η ίδια μας η ομάδα που λέμε ότι είναι για πάνω από 40 χρόνια αήττητη στην Ευρώπη και αυτό παίζει ρόλο».