Skip to main content

Κουντουρά: Κορυφαίος city break προορισμός των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη

«Μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όραμα για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο, αν όλοι καλλιεργήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» τόνισε η υπουργός.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταστεί κορυφαίος city break προορισμός των Βαλκανίων και να προσφέρει ότι ζητάει ένας επισκέπτης» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου «Destination Thessaloniki: 365 days of Μeetings, Studies, Sports, Cruises and Health» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Όπως σημείωσε η υπουργός, «η Θεσσαλονίκη έχει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού, όπως εναλλακτικό, χειμερινό, ιαματικό κ.α.. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όραμα για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο, αν όλοι μαζί καλλιεργήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» τόνισε η κ. Κουντουρά, τονίζοντας πως στόχος του υπουργείο είναι να γίνει «η Ελλάδα ένας από τους πέντε κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά υπογράμμισε την ανάγκη η Βόρεια Ελλάδα να γίνει ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η περιοχή αποτελεί άγιο δισκοπότηρο για πολλούς λαούς και ιστορικό σταυροδρόμι τουρισμού για όλες τις εποχές». «Η κυβέρνηση δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα, η οποία αποδίδει καρπούς» σημειώνει η κ. Τσαρουχά. Όπως συμπλήρωσε, «η Θεσσαλονίκη αποτελεί σύμβολο και επίκεντρο για την ευρύτερη περιοχή».

Με αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του  Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ξεκίνησε τον χαιρετισμό της στο συνέδριο. Όπως σημείωσε η κ. Πατουλίδου, ο μεγάλος συγγραφέας, είχε πει «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», εμείς ζούμε σε έναν παράδεισο, η Θεσσαλονίκη είναι φιλόξενη, ασφαλής και οικονομική πόλη». Τόνισε ότι, «πρέπει να παρασύρουμε τους δικούς μας ανθρώπους να αγαπήσουν και να προωθήσουν τον τόπο τους. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος κατά την ομιλία του στο συνέδριο σημείωσε πως «ο τουρισμός είναι  ο πιο δυνατός κλάδος της οικονομίας» και πως «η περιφέρεια ευθυγραμμιζόμενη με το νέο όραμα για τον τουρισμό κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις οι οποίες αναμένεται να φέρουν και αποτέλεσμα». Όπως είπε, «στόχος είναι να αναγνωριστεί και να αναδειχθεί η Κεντρική Μακεδονία ως περιοχή βιωματικών δραστηριοτήτων. Η περιφέρεια έχει τη διάθεση και τη δύναμη για να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης για όλες τις μορφές τουρισμού».  

«Ο δήμος έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια με όλους τους φορείς για να βάλει τη Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού στο δήμο Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. Σημείωσε πως «στόχος μας πλέον είναι να μην έχουν 365 τουρισμό, αλλά 365 μέρες ποιοτικό τουρισμό». «Πρέπει να στήσουμε μόνιμες δομές και να καταστήσουμε την πορεία που έχουμε ξεκινήσει μη αναστρέψιμη» υπογράμμισε.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζηκας σημείωσε πως η ΔΕΘ βοηθάει τη Θεσσαλονίκη να γίνει ένα μεγάλο κέντρο τουρισμού, σημειώνοντας πως «η πόλη έχει τις δυνατότητες και τις βάσεις να γίνει προορισμός 365 μέρες το χρόνο».