Skip to main content

Κουντουρά: Εφαρμογή σχεδιασμού για προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού

H υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη προώθηση όλων των θεμάτων συναρμοδιότητας

Την εφαρμογή του σχεδιασμού για τον πολιτιστικό τουρισμό, που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, παρουσίασε η Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

H υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη προώθηση όλων των θεμάτων συναρμοδιότητας και την προβολή των κοινών δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού.

Παρουσίασε ενδεικτικά τις δράσεις συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού, που το υπουργείο Τουρισμού έχει δρομολογήσει μέσω του εθνικού φορέα προβολής και προώθησης ΕΟΤ και πραγματοποιούνται για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα:

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και με τη συνεργασία και χορηγία του ΕΟΤ, ξεκίνησε ο υπερτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα, των παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Οι ξένοι τουρίστες απέκτησαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό, και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις από Παρασκευή έως Κυριακή καθ? όλη τη διάρκεια του έτους.

Η προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού εντάσσεται στο διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ για το 2018 στο εξωτερικό, και οι εκδηλώσεις των κέντρων πολιτισμού θα προβληθούν με στοχευμένες ενέργειες στις διεθνείς αγορές.

Το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, συνέδραμε ώστε τα προγράμματα των παραστάσεων να παρουσιαστούν έγκαιρα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, και κατ' επέκταση να ξεκινήσει άμεσα η προπώληση εισιτηρίων για το 2018 που ενισχύει την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Το υπουργείο συνεργάστηκε επίσης και στήριξε την επιτυχημένη δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού, «Οι Πέτρες Μιλούν», που έδωσε την ευκαιρία στους τουρίστες να απολαύσουν υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις κλασικών κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε τρεις γλώσσες, και σχεδιάζει την περαιτέρω υποστήριξη και επέκταση του προγράμματος και σε άλλους προορισμούς.