Skip to main content

«Κουνήθηκε» η Ιαπωνία από 6,6 Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας ρΡίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία, ανοικτά του νησιού Χονσού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία, ανοικτά του νησιού Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και την Ιαπωνική Σεισμολογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανατολικά του νησιού Χονσού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο εντοπίζει το επίκεντρο σε βάθος 26 χιλιομέτρων, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την περιοχή Φουκουσίμα.

Η εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τόκιο (TEPCO) ανακοίνωσε πως και τα δύο εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τη μονάδα της ηλεκτρικής εταιρίας Tohoku στο Οναγκάουα.