Skip to main content

Κουμουτσάκος:Απαράδεκτη η εξομοίωση Ελλάδας-ΠΓΔΜ στο θέμα αλυτρωτισμού

Βολές τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ κατά Κοτζιά για τη «σιωπή του μπροστά στις δηλώσεις Ντιμιτρόφ για αποτροπή του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές».

Πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τη «σιωπή του Νίκου Κοτζιά μπροστά στη δήλωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ο οποίος δήλωσε ότι οι δύο χώρες «σχεδόν συμφώνησαν το κείμενο για τη μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές».

«Ο Υπουργός των Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της γειτονικής χώρας» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος σε ανακοίνωσή του.

«Η λογική αμοιβαιότητας ή εξομοίωσης Ελλάδας και Σκοπίων στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, υποσκάπτει τις σταθερές εθνικές μας θέσεις και είναι απαράδεκτη» σημείωσε ενώ πρόσθεσε ακόμα πως το υπουργείο των Εξωτερικών οφείλει να απαντήσει τι έχει συζητήσει και σε τι έχει συμφωνήσει με την άλλη πλευρά.

«Η σιωπή του στο κρίσιμο αυτό θέμα δυστυχώς επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση "εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι"», καταλήγει στο κείμενο του ο κ. Κομουτσάκος.