Skip to main content

Κουμουτσάκος: Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για Αλβανία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν το σύνολο των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, ανοίγει με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σχολιάζει ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας. Μεταξύ άλλων, ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας και προσθέτει ανύπαρκτα ζητήματα με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν "ζητήματος Τσαμουριάς”, ανέφερε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις αυτές καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ήδη έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων".