Skip to main content

Κουμουτσάκος: Να ανακαλέσει ο Κοτζιάς τις δηλώσεις για την Εκκλησία

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «ατόπημα» και ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών να το διορθώσει.

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε για την Εκκλησία, καλεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «ατόπημα» και ζητεί από τον κ. Κοτζιά να το διορθώσει.

«Ακούμε με προσοχή και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Σκοπιανό, η οποία άλλωστε είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενδιαφέρεται και για την έντονη εκκλησιαστική διάσταση του θέματος», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως λέει, «σε αυτές τις περιπτώσεις την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων, όπως πάντα, την έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες και γνωρίζουν όλες τις πτυχές των σύνθετων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Είναι όμως απολύτως απαράδεκτο και προσβλητικό να ταυτίζει η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών τις εθνικές ευαισθησίες και τον πατριωτισμό με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της Χρυσής Αυγής».

«Ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα που οφείλει να διορθώσει άμεσα», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.