Skip to main content

Κουμουτσάκος: Η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει σοβαρή

Πηγές του υπουργείου έλεγαν ότι το επεισόδιο μπορεί να λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου τον Ιούνιο.

Η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει σοβαρή, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη διάψευση από του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, σεναρίων πιθανού θερμού επεισοδίου στην Κύπρο τον Ιούνιο, τα οποία επικαλούταν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«”Πηγές του ΥΠΕΘΑ” κάνουν λόγο περί θερμού επεισοδίου στην Κύπρο και η Λευκωσία τους διαψεύδει. Πλέον, η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει σοβαρή», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ της Κύπρου. Η επιπολαιότητα γίνεται πλέον επικίνδυνη».

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του υπουργείου έλεγαν ότι το επεισόδιο μπορεί να λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική εταιρεία Total (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Αργότερα, υπήρξε διάψευση της πιθανότητας αυτής από τη Λευκωσία, διαμέσου Νίκου Χριστοδουλίδη (δείτε εδώ).