Skip to main content

Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα φταίει για το ναυάγιο στη Διάσκεψη για Κυπριακό

Η αδιαλλαξία της Άγκυρας υπέσκαψε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Την αδιαλλαξία της Άγκυρας στα θέματα της ασφάλειας και της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων κατηγόρησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία, λέγοντας ότι υπέσκαψαν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

«Η Διεθνής Κοινότητα γνωρίζει καλά που βρίσκονται οι ευθύνες» τόνισε ο βουλευτής και την κάλεσε να συμβάλει ενεργά ώστε:

«Πρώτον: Να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και του τερματισμού της σαραντατριάχρονης παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού.

Δεύτερον: Να αποτραπεί κάθε απόπειρα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προκαλούσε ένταση και ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Τέλος, ο κ. Κομουτσάκος εξέφρασε την, όπως χαρακτήρισε, στέρεη και διαρκής υποστήριξή του στις ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη.