Skip to main content

Κουμουτσάκος: H γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ

Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, από το 2014 μέχρι τη χθεσινή, αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης, τόνισε.

H γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ασκώντας σφοδρή κριτική στην ομιλία του Πρωθυπουργου στη ΔΕΘ και χαρακτηρίζοντας τις ομιλίες του στην ΔΕΘ από το 2014 ως χρονικά ορόσημα μίας πορείας ψεύδους.

«Αναφέρω έναν μόνον αριθμό: 360 ευρώ κατώτατος μισθός. Αυτό είναι το έμβλημα του εργασιακού Μεσαίωνα της πρώτης φοράς Αριστεράς. Η γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν αλλάζει. Ας λέει ο κ. Τσίπρας ό,τι θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

«Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, από το 2014 μέχρι τη χθεσινή, αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης. Μέχρι τώρα, κάθε εξαγγελία, κάθε υπόσχεση, κάθε όραμα που παρουσίασε από το βήμα ο κ. Τσίπρας, διαψεύσθηκε, εγκαταλείφθηκε, κατέπεσε με πάταγο. Και πάντα σε βάρος των ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, τόνισε πως «ό, τι ελάχιστο φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, την ψυχή του στους ιδεολογικούς δαίμονές του».

«Δεν μπορούν, απλώς δεν μπορούν», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ είναι που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Επιπλέον λέει πως είναι εφικτός στρατηγικός στόχος η αυτοδυναμία για τη Ν.Δ., όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.
Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει θετική την επίσκεψη Μακρόν, επισημαίνει, πάντως, πως η επίσκεψη θα κριθεί τελικά από τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα δώσει στη χώρα μας και προσθέτει: «Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας κάτι έμαθε από τον κ. Μακρόν για την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων και για την πολιτική αποφασιστικότητα και αξιοπιστία που απαιτούν».

Για την πορεία της Ευρώπης ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία για νέα ιστορικά βήματα ενίσχυσής της και υπογραμμίζει πως στην οικονομία, στο προσφυγικό, στη διεθνή και εξωτερική πολιτική, παντού τα μεγάλα προβλήματα ζητούν λύσεις ευρωπαϊκές, συλλογικές, όχι μεμονωμένες, αποσπασματικές και στενά εθνικές.