Skip to main content

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτος ο Ερντογάν, χωλαίνει το ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέκρινε τη στάση του υπουργείου Εξωτερικών που εξέδωσε ανακοίνωση βασιζόμενη στην ανακριβή ανταπόκριση του ΑΠΕ.

Απαράδεκτες και ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις εδαφικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι οι αμφισβητήσεις Ερντογάν δεν εγείρουν ανησυχίες μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά πρέπει να αξιολογηθούν από όλα τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου, το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τέτοιες αμφισβητήσεις πρέπει να τους απασχολούν όλους», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος δεν παρέλειψε να επικρίνει τη στάση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποιο χθες υιοθέτησε την ανακριβή όπως αποδείχτηκε ανταπόκριση που μετέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά την οποία ο Ερντογάν έκανε δήλωση περί δημοψηφίσματος στη Θράκη, και έτσι εξέδωσε ανακοίνωση. Όπως σημείωσε η ελληνική διπλωματία οφείλει να χειρίζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις τουρκικές κινήσεις.

«Το ΥΠΕΞ κάπου χωλαίνει στην αξιολόγηση των εξελίξεων», τόνισε ο πρώην διπλωμάτης, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα λάθος του ΑΜΠΕ να οδηγεί σε «χωρίς έλεγχο και χωρίς διασταύρωση» αντιδράσεις από την ελληνική διπλωματία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στο ΥΠΕΞ γίνονται πιο βαθιές σκέψεις για τις σχέσεις με την Τουρκία, με δεδομένο ότι έως τώρα οι αντιδράσεις της Αθήνας στις αναθεωρητικές δηλώσεις Ερντογάν έχουν υπάρξει «τυπικές» ενώ βιώνουμε μία μη τυπικά περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο τους επόμενους 6 έως 8 μήνες μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.