Skip to main content

Κουίκ: Ό,τι έχει βρεθεί στην Αμφίπολη είναι Μακεδονία (video)

Ό,τ έχει βρει η κ. Περιστέρη και η ομάδα της είναι η μία και μοναδική Μακεδονία της Ελλάδας, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, τόνισε ο κ. Κουίκ.

Τα ευρήματα στην Αμφίπολη δείχνουν πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση στο ΑΠΘ σχετικά με την πορεία των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, με κεντρική ομιλήτρια την Κατερίνα Περιστέρη.

Ο κ. Κουίκ συνεχάρη το ΑΠΘ, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει το βήμα στην Κ.Περιστέρη για να παρουσιάσει τις μέχρι τώρα εργασίες της στην Αμφίπολη.

«Η σημερινή παρουσίαση έδωσε ένα νέο βήμα συζητήσεων, που όμως καταδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό: πως ό,τι έχει βρει η κ. Περιστέρη και η ομάδα της είναι Μακεδονία. Η μία και μοναδική Μακεδονία της Ελλάδας, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει».

Ο κ. Κουίκ είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει ονοματολογία σχετικά με τον ένοικο του τάφου, ωστόσο ανέφερε ότι ο ίδιος έχει στο μυαλό του ένα όνομα «μεγάλο και λαμπρό».