Skip to main content

Κούγιας: Δεν θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών για τον Ηρακλή

«Όταν είναι ο Κομπότης στη μέση, είναι λογικό να του ανοίξει η όρεξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ

Για το θέμα του Νίκου Πουρτουλίδη που μπλέκει σε περιπέτειες τον Ηρακλή τοποθετήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Το ζήτημα για τον Ηρακλή είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά την επιστροφή βαθμών. Σύμφωνα με το καταστατικό της Super League, η αφαίρεση βαθμών, όπως και η επιστροφή γίνεται με απόφαση του δ.σ.. Στην περίπτωση του Ηρακλή, ο κ. Στράτος έδειξε μια σπουδή, θεωρώντας ότι έχει λευκή επιταγή, να επιστρέψει τους βαθμούς. Από την άλλη, όταν είναι και ο Κομπότης στη μέση, που έχει γλιτώσει κατ’ επανάληψη τον Λεβαδειακό με διάφορα τερτίπια, είναι λογικό να του ανοίξει η όρεξη. Είναι η διαδικασία το πρόβλημα.

Υπήρχε μια νομολογία και μια συμπεριφορά εκ μέρους της Super League, η οποία λειτουργούσε ως δεδικασμένο. Το δεδικασμένο αναφέρεται στα χρόνια που ΟΦΗ και Πανιώνιος απειλούνταν με υποβιβασμό. Είχε πει η Super League πως για να αποδείξετε ότι εξοφλήσατε έναν παίκτη δεν αρκούν έγγραφες αποδείξεις παικτών, αλλά έγγραφα τραπέζης. Ο μεν Πανιώνιος προσκόμισε και τη γλίτωσε, ο δε ΟΦΗ όχι και έπεσε από τον Φεβρουάριο. Παρ’ ότι υπήρχε από τότε εκείνη η συμπεριφορά, ο κ. Στράτος επέστρεψε τους βαθμούς με βεβαίωση του παίκτη. Σε αυτό το σημείο υπάρχει αυτός ο νομικός διάλογος Ηρακλή – Λεβαδειακού. Άποψή μου είναι πως αφού επεστράφησαν οι βαθμοί, κακώς μεν, αφού δεν υπήρξε κατάθεση εγγράφων τραπέζης, αλλά επεστράφησαν, δεν μπορούν και πάλι να αφαιρεθούν. Ο Λεβαδειακός μπορεί να στραφεί κατά της Super League και να ζητήσει αποζημίωση».

Για το αν μπορεί το ζήτημα να τεθεί σε ψηφοφορία στη Super League: «Θεωρητικά μπορεί να μπει, όμως, εγώ έχω την άποψη πως από τη στιγμή που επεστράφησαν δεν μπορούν να παρθούν πίσω. Μάλιστα, επεστράφησαν σε χρόνο που δεν είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία. Τότε που επεστράφησαν, ο Λεβαδειακός δεν στράφηκε κατά της Super League».

Για το τι θα ψηφίσει ο ίδιος σε περίπτωση που το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία: «Στη χειρότερη λευκό εκ λόγου νομικού αυτοσεβασμού. Σε κάθε περίπτωση, θα το μελετήσω το θέμα. Η άποψή μου, πάντως, είναι ότι ο Ηρακλής δεν κινδυνεύει από αυτήν την αφαίρεση βαθμών, αλλά από την αδειοδότηση».