Skip to main content

Κου Κου:Επενδύσεις 2,5 εκατ.ευρώ τη διετία 2009-2010

Η αλυσίδα παιχνιδιών της Βορείου Ελλάδος ανοίγει δυο νέα καταστήματα μέχρι το τέλος του έτους και τρία εντός του 2010, ενώ περιμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της στα 36 εκατ.ευρώ το 2009
Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ.ευρώ για τη διετία 2009-2010 με στόχο τη δημιουργία επτά νέων καταστημάτων έχει σε εξέλιξη η αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών και ειδών μπε μπε Κου Κου συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό την ανάπτυξή της παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία. Ήδη, η εταιρία της Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει δυο καταστήματα στην Καρδίτσα και την Κατερίνη, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα προστεθούν στο δίκτυο της Κου Κου δυο νέα καταστήματα στον Εύοσμο και την Κομοτηνή. Έτσι, η Κου Κου θα υποδεχθεί τα Χριστούγεννα του 2009 με 39 καταστήματα στο δυναμικό της. Παράλληλα, για το 2010 το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας προβλέπει τη δημιουργία τριών νέων καταστημάτων.

Όπως τονίζει στη Voria.gr o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κου Κου, κ.Όθων Πυλαρινός στις 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει την λειτουργία του το mega Κου Κου επιφάνειας 1.600 τμ στον Εύοσμο πλησίον της περιφερειακής οδού. Στη συνέχεια μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα ανοίξει και το κατάστημα της Κομοτηνής επιφάνειας 650 τμ. Το ύψος των επενδύσεων για τα τέσσερα καταστήματα ανέρχεται σε 1,5 εκατ.ευρώ, ενώ οι συνολικές θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκαν φθάνουν τις 30.

Η ανάπτυξη του δικτύου της Κου Κου συνοδεύεται και από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ.Πυλαρινό, το 2009 ο κύκλος εργασιών της Κου Κου αναμένεται να ξεπεράσει τα 36 εκατ.ευρώ από 31 εκατ.ευρώ το 2008. Εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων προβλέπεται να κυμανθούν για εφέτος στα 3-3,2 εκατ.ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 50% σε σχέση με το 2008. Το 2010, δε, που θα αποδώσουν πλήρως οι φετινές επενδύσεις ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 42 εκατ.ευρώ.

Από το παιχνιδάδικο της Αριστοτέλους στην αλυσίδα των 39 καταστημάτων

Ο κ.Όθων Πυλαρινός, ο «παιχνιδάς» της Θεσσαλονίκης δημιούργησε το πρώτο κατάστημα Κου Κου στην οδό Αριστοτέλους το 1992 με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά παιχνιδιού της πόλης. Συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια ήταν αρχικά ο κ.Αλέξανδρος Κατσιώτης της εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ, ο οποίος αποχωρεί από την επιχείρηση δυο χρόνια αργότερα. Το πρώτο Κου Κου φέρνει στη Θεσσαλονίκη κάτι από τη μαγεία των παιχνιδάδικων της Αμερικής, τα οποία «γοήτευαν» τον Όθωνα Πυλαρινό ως φοιτητή στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. «Το 1992 υπήρχαν 100 παιχνιδάδικα στη Θεσσαλονίκη. Ο κλάδος είχε πολύ ανταγωνισμό και ουσιαστικά ήταν ανοργάνωτος. Δεν υπήρχαν εταιρίες με βάση και υποδομή, μόνο μικροεισαγωγείς και μικρές εταιρίες λιανικής», τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κου Κου.

Ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα παιχνιδιών της Βόρειας Ελλάδας είχε μπει. Η Κου Κου θα αριθμεί στο τέλος του 2009 39 καταστήματα σε Βόρεια, Κεντρική και νησιωτική Ελλάδα. Στα καταστήματα της αλυσίδας συνολικής επιφάνειας 39.000 τμ απασχολούνται 320 εργαζόμενοι. Κατάστημα Κου Κου θα συναντήσει κανείς και νοτιότερα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, όχι, όμως και στην Αθήνα. «Δεν κρίνουμε, ακόμη, σκόπιμο να αναπτυχθούμε στην αγορά της Αθήνας», εξηγεί ο κ.Πυλαρινός. Σήμερα, σύμφωνα με τον κ.Πυλαρινό, η Κου Κου υπολογίζεται ότι κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξεως του 18-20% στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και 7-8% πανελλαδικά.