Skip to main content

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Στην επόμενη συνάντηση να κάνουμε το μεγάλο βήμα

Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε, είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Είμαστε έτοιμοι στην επόμενη συνάντησή μας να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά το πέρας της τριμερούς στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: 

«Νομίζω ότι είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά σε πιθανότητα μιας λύσης. Έχει υπάρξει μία σύγκλιση για τη μέθοδο που θα λύσουμε το ζήτημα. Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές του ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Επίσης πρέπει να σας πω ότι ήταν σπουδαία η δουλειά που κάνανε οι διπλωμάτες μας που διαμόρφωσαν, παράλληλα με τη συζήτηση για την λύση του ονοματολογικού, τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών, εφόσον, όπως ελπίζω, λυθεί το ονοματολογικό. Υπάρχουν σχεδιασμοί και συμφωνία για όλα τα αναγκαία βήματα».