Skip to main content

Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά

Ο ΥΠΕΞ δήλωσε αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ότι οι γείτονες μας γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς χωρίς λύση.

Για σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση συζητά η κυβέρνηση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνέντευξή που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, o κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως «οι γείτονες μας γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ, χωρίς λύση».

Αναφορικά με τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή. 

Διευκρίνισε ακόμα ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει «υπεύθυνη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως θέμα δημοψηφίσματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ είχε θέσει πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος (δείτε εδώ).

Ο κ. Κοτζιάς καταλόγισε ακόμα στη Νέα Δημοκρατία ανικανότητα να επιλύσει το Σκοπιανό. «Ως κυβέρνηση τολμούμε να πάρουμε ιστορικές ευθύνες - εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά», δήλωσε τέλος.