Skip to main content

Κοτζιάς - Ζαρίφ: Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Ιράν αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην κατάσταση στη Συρία.

Τη βούληση να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για περαιτέρω καλλιέργεια των διμερών σχέσεων και για εμβάθυνση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Μοχάμαντ Γιαβάντ Ζαρίφ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση στον κ. Ζαρίφ να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργανώνει στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Κοτζιά, ενώ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τεχεράνη, η οποία είχε προγραμματιστεί και αναβληθεί λόγω των πρόσφατων εκλογών.