Skip to main content

Κωστένογλου: To πρέπει πάντα λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας

«Ελπίζω ότι θα αλλάξει ο βαθμολογικός πίνακας, αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια εμείς», δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»

Για τη νίκη του Άρη εναντίον της Καλλιθέας αλλά και στον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Super League μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωστένογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

«Μία ακόμα σημαντική νίκη και συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα μας. Είμαι ικανοποιημένος γιατί πέρα από το αποτέλεσμα και τα τρία όμορφα γκολ, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια, την διάθεση και την αυτοθυσία. Κατά διαστήματα η εικόνα μας ήταν πολύ καλή και υπήρχε αγωνιστική πειθαρχία. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε για χαρές, έχουμε ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη, μία δύσκολη έδρα με μία ομάδα που χρειάζεται βαθμούς. Προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε, από αύριο θα προσηλωθούμε στον επόμενο αντίπαλο. Ένιωσα ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου και την παρότρυνση. Ένα δείγμα ότι αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που κάνουμε, θα πρέπει να συνεχίσουμε για να γεμίσει το Χαριλάου».

Για την κατάσταση της ομάδας και την άνοδο είπε: «Αν είμαστε αντικειμενικοί κριτές η ομάδα έχει βελτιωθεί και δείχνει μία άλλη εικόνα. Το πρέπει πάντα λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχει διαφορά με τους ανταγωνιστές, τα ματς είναι αρκετά. Ασχετα αν εμείς τα κερδίζουμε εντός γηπέδου τα ματς. Ελπίζω ότι θα αλλάξει ο βαθμολογικός πίνακας, αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια εμείς».

Για το ματς της Λαμίας και το πως κέρδισε κι αν επηρεάζει τα αποδυτήρια: «Δεν μπορώ να κρίνω την απόδοση των αντιπάλων μας, αλλά και των άλλων ομάδων που αγωνίζονται. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουμε τιτάνια προσπάθεια και δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα για οποιοδήποτε λάθος.

Η διαφορά τους δίνει δικαίωμα για κάποιο στραβοπάτημα και μας δημιουργεί πρόβλημα κυρίως στον ψυχολογικό παράγοντα. Παρά την καθημερινή πίεση, κατά διαστήματα η ομάδα έχει και καλή απόδοση, αλλά και πάθος για τη νίκη. Το δύσκολο είναι να υπάρχει σταθερότητα.

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όλα τα ματς, εμείς έχουμε βάλει αυτό τον στόχο. Ακόμα και στα Τρίκαλα ήταν αντίξοες συνθήκες, αναγκαστικές αλλαγές που ανέτρεψαν τα σχέδια μας. Να παραμερίσουμε τις άλλες ομάδες και να κοιτάξουμε πως θα κερδίσει ο Άρης.

Το ματς της Πέμπτης είναι δύσκολο και οποιοδήποτε στραβοπάτημα, θα φέρει την καταστροφή. Δεν μας χαρίζεται τίποτα και δεν θέλω να μας χαρίζεται. Χαίρομαι που τα Τρίκαλα κέρδισαν όλες τις ομάδες. Αν οι παίκτες έχουν αυτή την παρουσία δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Για το τακτικό κομμάτι και την θέση του Παυλίδη στα άκρα της επίθεσης: «Γενικότερα γίνονται αλλαγές, ακόμα και στα Τρίκαλα. Έχω επικοινωνία με τους παίκτες. Ο Παυλίδης έχει παίξει και ακραίος. Είναι χρήσιμος και προσφέρει στην ομάδα. Προσπαθώ να διευρύνουμε την ικανότητα των παικτών στις θέσεις τις επίθεσης, γιατί είχαμε προβλήματα εκεί, με τις επιλογές μας περιορισμένες. Δεν κάνω κάτι στην τύχη. Οτιδήποτε κάνω υπάρχουν λογικά επιχειρήματα. Ορισμένοι παίκτες δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Προσπαθώ στον κατάλληλο χρόνο με τους κατάλληλους αντιπάλους, για να ανακτά ο παίκτης την εμπιστοσύνη του, όπως ο Μπούρμπος που είχε μία καλή εμφάνιση στα Χανιά και σήμερα. Με ικανοποιεί που παιδιά, όπως πχ ο Τσουμάνης μένουν εκτός αποστολής, λειτουργούν σαν επαγγελματίες και οικογένεια. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο».