Skip to main content

Κωστένογλου: «Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία του Άρη»

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Άρη αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Νίκος Κωστένογλου.

 

Στην ερχόμενη αναμέτρηση με τον Άρη στο «AEL FC Arena» αναφέρθηκε ο προπονητής της Λάρισας, Νίκος Κωστένογλου, με δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 
 
«Μετά από ένα σημαντικό εκτός έδρας βαθμό στην Ξάνθη, προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα για το καθοριστικό ματς που έχουμε την Κυριακή. Μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλούν πολύ καλά στις προπονήσεις, τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση και θέληση και περιμένουμε με αγωνία το συγκεκριμένο παιχνίδι. Επέστρεψε ο Ταλ, ενώ ο Κουζέν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής. Έχουμε πρόβλημα με τον Μπλάζεκ, ο οποίος δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι την Κυριακή». 
 
Για το πού θα κριθεί η αναμέτρηση με τον Άρη: 
 
«Πλέον η σκέψη κάθε αντιπάλου που βρίσκεται απέναντί μας είναι ότι εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Γι' αυτό σας είπα ότι αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν έχουμε σχεδιάσει καλά τα παιχνίδια, θα έχουμε πρόβλημα. Όλα τα ματς που απομένουν είναι πολύ δύσκολα, γιατί κάθε αντίπαλος πλέον περιμένει το πότε θα ανοιχτούμε για να βρουν τους κατάλληλους χώρους και να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Γιατί όλοι πιστεύουν ότι εμείς από το πρώτο λεπτό θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτή η τακτική είναι λάθος. Ο Άρης, με τον καινούριο προπονητή, είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό το πιστοποιεί και το γεγονός ότι σε τρία παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ. Ο αντίπαλος θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το γνωρίζουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό». 
 
Για την κούραση των παικτών του Άρη από την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι: 
 
«Είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Πολλές φορές συμβαίνει σε ομάδες που έχουν τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα να λειτουργεί και θετικά. Το έχω ζήσει και ως ποδοσφαιριστής». 
 
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του: 
 
«Η πρώτη κίνηση που έκανα όταν ήρθα στη Λάρισα ήταν να δω παιχνίδια τους. Η δεύτερη να ζητήσω εκθέσεις από τους προπονητές τους και η τρίτη είναι να τους καλέσω στις προπονήσεις μας για να έχω και προσωπική άποψη. Είμαι αισιόδοξος για ορισμένα από αυτά τα παιδιά και είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα παίξουν στην ΑΕΛ αλλά κάποια θα αφήσουν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται όμως να ασχοληθούμε με αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα είμαι εδώ, αλλά θεωρώ ότι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό μάλιστα που είχα συζητήσει εξαρχής και με τον πρόεδρο και με βρίσκει σύμφωνο, είναι να προωθήσουμε παιδιά νεαρής ηλικίας που είναι από το νομό. Πιστεύω ότι ήδη το κάνουμε αυτό και δεν το κάνω για να εντυπωσιάσω, αλλά γιατί έχουν την ικανότητα και τις δυνατότητες για να σταθούν. Δυστυχώς η κύρια ενασχόληση των προπονητών είναι πως θα κερδίσουν το παιχνίδι της Κυριακής και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με αυτά τα παιδιά. Εγώ από την πρώτη ημέρα δίνω από τον χρόνο μου και σε αυτά τα παιδιά».