Skip to main content

Κοστέλο: Η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν το 2014

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς υπογράμμισε οτι η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014.

Για «μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε «σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους» την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης.

Από το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος», ενώ σημείωσε με νόημα, ότι «η χώρα επέστρεψε ξανά στο σημείο που βρισκόταν το 2014».

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά» έσπευσε να προσθέσει και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί».

«Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση» κατέληξε.