Skip to main content

Κοσμοσυρροή στην πρώτη παράσταση προσφυγόπουλων σε θέατρο της πόλης

«Ο πλανήτης μας δεν έχει σύνορα» είναι το κεντρικό σύνθημα της δράσης που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ - Κατάμεστο το θέατρο «Αλέξανδρος»

Μέσα στο κατάμεστο θέατρο «Αλέξανδρος», 25 προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας των Λαγκαδικίων, των Διαβατών και των δομών ασυνόδευτων ανηλίκων δίνουν αυτήν την ώρα την πρώτη τους θεατρική παράσταση σε θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Τους εκατοντάδες θεατές υποδέχθηκε η ΑΡΣΙΣ στο θέατρο με ένα πανό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά το μήνυμα του έργου, ότι δηλαδή «ο πλανήτης μας δεν έχει σύνορα». Το κοινό της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε αυτήν την δράση και ήρθε να παρακολουθήσει την παράσταση, σε σημείο μάλιστα που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αρνηθούν την είσοδο σε κάποια άτομα, καθώς δεν υπήρχε άλλος χώρος στο θέατρο, το οποίο έχει χωρητικότητα 250 ατόμων.

Ασφαλώς, στο χώρο μετέβησαν με λεωφορεία και οι συγγενείς των μικρών ηθοποιών, για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Όπως εξήγησε στη Voria.gr η συντονίστρια της δράσης εκ μέρους της ΑΡΣΙΣ, Μαριάνθη Μότα, ο ενθουσιασμός των παιδιών και η όρεξη τους για την παράσταση άφησε άφωνους τους διοργανωτές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

«Η ζωή των παιδιών αυτών ήταν και είναι πολύ ιδιαίτερη, γεμάτη σκαμπανεβάσματα και μέσα από αυτήν την διοργάνωση αναδείχθηκε η ζωντάνια, η δημιουργικότητά τους και η παιδική τους αθωότητα», ανέφερε η ίδια.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, Νίκος Ράγκος, ο οποίος ανέφερε ότι χωρίς την υποστήριξη οργανώσεων όπως η ΑΡΣΙΣ και των εθελοντών τους, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ο ίδιος εξήρε την αξία της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μικρούς ηθοποιούς.

«Η παράσταση ονομάζεται "Πλανήτης τσίρκο" και είναι ο πλανήτης των παιδιών. Ένας πλανήτης με νεράιδες, πειρατές, ιπτάμενα πλάσματα, γοργόνες και τρελούς καπελάδες. Ένας πλανήτης όπου σημασία δεν έχει από πού κατάγεσαι ή πού πηγαίνεις, αλλά πού βρίσκεσαι και πώς συναντιέσαι με τους άλλους», ανέφερε η κ. Μότα.