Skip to main content

Κοσμοπλημμύρα το Σαββατοκύριακο στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΔΕΒΘ, Ανθοέκθεση, SMF Moto Show και Φεστιβάλ Ανακύκλωσης προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες το Σαββατοκύριακό στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Πλημμύρισε από κόσμο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που ήταν γεμάτο με εκδηλώσεις για όλες τις προτιμήσεις. Βιβλίο, λουλούδια, μοτοσικλέτες, ανακύκλωση έδωσαν τον τόνο και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού που έσπευσε στη ΔΕΘ για να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή «γιορτή».

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και συνεχής. Με τους χώρους στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες από 430 εκδηλώσεις της ΔΕΒΘ να είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με τους 270 εκθέτες να παρουσιάζουν μια ευρεία γκάμα της εκδοτικής τους παραγωγής, με 21 περίπτερα χωρών του εξωτερικού, με περισσότερους από 30 ξένους συγγραφείς και με 700 συνολικά ομιλητές, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον τίτλο της ως του σημαντικότερου γεγονότος για το βιβλίο στη χώρα.

Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου «ζεστό» καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου της διοργάνωσης, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν από την Παιδική Γωνιά, ενώ και τα Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και Μετάφρασης ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα. Τη ΔΕΒΘ διοργάνωσαν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-Helexpo και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο γέμισε αρώματα και χρώματα, καθώς στην Πύλη Τόξο η Ανθοέκθεση υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την Άνοιξη και την καλοκαιρία, ενώ η έκθεση Μοτοσικλέτας Thessaloniki SMF Moto Show (περίπτερα 17,2), όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα νέα μοντέλα μοτοσικλέτας και σκούτερ του 2017, έκοψε την ανάσα των παρευρισκόμενων με εντυπωσιακές επιδείξεις και ακροβατικά.

Παράλληλα, στο περίπτερο 8 πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το οποίο διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την περαιτέρω καθιέρωση ενός θεσμού που προβάλει την φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

Τέλος, στο περίπτερο 12 φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ΔΕΘ-Helexpo, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τον στόχο ενός εκθεσιακού κέντρου ανοιχτού 365 ημέρες τον χρόνο, στόχο που πλησιάζει κάθε φορά όλο και περισσότερο».