Skip to main content

Κορυφαία προτεραιότητα το Κυπριακό

Το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, φθάνοντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, φθάνοντας στις 2 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό είναι αυτονόητο να πραγματοποιείται στην Κύπρο και αυτό έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό. «Η Ελλάδα θα είναι δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στον κυπριακό λαό», είπε.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ακόμη ότι η επίσκεψή του είναι και ένα μήνυμα ενότητας και συντονισμού Αθηνών - Λυεκωσίας για την επίτευξη του κοινού στόχου. Μίλησε, δε, και σε προσωπικό επίπεδο, αναφέροντας ότι γεννήθηκε στη Λευκωσία και σε ηλικία 5 χρόνων έζησε την τραγωδία του 1974.

«Η Κύπρος είναι μέσα στην καρδιά μου», δήλωσε και διαβεβαίωσε ότι από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη λύση του Κυπριακού, η οποία «θα επανενώνει το νησί».

«Πρέπει να πέσει και το τελευταίο τείχος της Ευρώπης», κατέληξε. Το απόγευμα, ο κ. Δρούτσας θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Μάρκο Κυπριανού, και στη συνέχεια χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν, και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.