Skip to main content

Κορρές και στις Η.Π.Α.!

Η πολυεθνική θα διανέμει τα προϊόντα της Κορρές ΑΕ σε Η.Π.Α. και Καναδά.
Στη σύναψη συμφωνίας η οποία προβλέπει την παροχή άδειας από την Κορρές Α.Ε. στη Johnson & Johnson Consumer Products Company για την πώληση και τη διανομή των προϊόντων της πρώτης στη Βόρεια Αμερική προχώρησαν οι δύο εταιρίες.
Τα δικαιώματα (royalties) ταοποία θα αποδίδονται στην Κορρές Α.Ε. από το 2011 έως και το 2019, έχουν συμφωνημένο ελάχιστο ύψος 10,25 εκατ. δολ. έως και  το 2014. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Κορρες ΑΕ μέσω ΧΑ, τμήμα της συμφωνίας αποτελεί η ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, εκτιμώμενης διάρκειας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 στη διάρκεια της οποίας ,  η Κορρές Α.Ε. θα διανέμει τα προϊόντα της στη Βόρεια Αμερική μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής της εταιρείας, Korres North America, Ltd.
 
Η οικονομική συμφωνία περιλαμβάνει μια αρχική αμοιβή ύψους 7,25 εκατ. δολ. και ένα συνεχές πρόγραμμα απόδοσης δικαιωμάτων (royalties) επί των πωλήσεων των προϊόντων Κορρές στη Βόρεια Αμερική, από το 2011 έως και το 2019. Η συγκεκριμένη συμφωνία, κατά τη μεταβατική περίοδο, δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρίας, όπως τονίζεται,  καθώς η αρχική αμοιβή θα καλύψει το κόστος υποστήριξης της μάρκας στη Βόρεια Αμερική στην εν λόγω περίοδο, καθώς και τη λήξη της συνεργασίας της Κορρές Α.Ε. με τον υφιστάμενο διανομέα.