Skip to main content

Κορωνάκης: Να αποφύγουμε την κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Εκτιμά ότι «μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά».

Να συγκροτηθεί σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

«Πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας. Έχω πει ξανά ότι η εποχή των τεράτων τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές» τονίζει στην «Αυγή της Κυριακής».

Ο κ. Κορωνάκης εκτιμά ότι «μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά. Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο».

«Η Αριστερά δεν φτιάχνει στρατηγικά σχέδια με βάση τα νομίσματα, αλλά με την πολιτική της που σχεδιάζεται προς όφελος του λαού» προσθέτει ο κ.Κορωνάκης. Στο ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν στο κόμμα δύο αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, σημειώνει πως «από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε ένας εκβιασμός και αποτέλεσμά του είναι η συμφωνία, οφείλουν όλοι να συζητήσουν τα διαφορετικά σχέδια που μπορεί να μας βγάλουν από το αδιέξοδο».

«Σε κάθε περίπτωση η διαφορετική άποψη, σήμερα που έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα, είναι ωφέλιμη και πρέπει να συζητηθεί συντροφικά χωρίς όμως να δημιουργούμε συνθήκες παράλληλων μονολόγων» αναφέρει και τονίζει πως «αν μια φορά πρέπει να υπερασπιστούμε τη συντροφικότητα στο εσωτερικό μας, είναι παραπάνω από καθήκον να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα βορά στα συστημικά ΜΜΕ».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής δηλώνει, επίσης, ότι η απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια ώριμη απόφαση. «Χρειαζόμαστε χρόνο, ανάσες για να εκτιμήσουμε την ώς τώρα πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά και να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο για το επόμενο διάστημα που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας, που θα δείχνει ότι η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα ενός εκβιασμού τον οποίο και θέλουμε να υπερβούμε» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τα «όχι» και τα «παρών» στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα και το κατά πόσο είναι καλό η κυβέρνηση να στηρίζεται σε ψήφους ΝΔ, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κορωνάκης απαντά:

«Νομίζω ότι τα 'ναι', τα 'όχι' και τα 'παρών' των προηγούμενων ψηφοφοριών βγήκαν από τους περισσότερους βουλευτές με πολύ κόπο και πόνο. Και άρα δεν πρέπει να τα θεωρήσουμε ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Και βέβαια συμφωνώ ότι πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας. Έχω πει ξανά ότι η εποχή των τεράτων τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές. Νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά. Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο».

Ο κ. Κορωνάκης εκτιμά ότι κάποιες ακραίες τοποθετήσεις γίνονται σήμερα με δεδομένη την υπογραφή του πρωθυπουργού. «Οποιοδήποτε μέλος της ΚΕ ή της ΚΟ ήταν στη θέση του πρωθυπουργού το βράδυ της διαπραγμάτευσης, την ημέρα της υπογραφής δεν θα διάλεγε την άτακτη χρεοκοπία, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος με κίνδυνο να χάσει ο κόσμος το μικρό απόθεμα των καταθέσεων που είχε στις τράπεζες» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «πλέον χρειάζεται να συζητήσουμε σοβαρά ένα σχέδιο που θα μας απεμπλέκει, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε μια κατάσταση άρσης της λαϊκής κυριαρχίας».