Skip to main content

Κόρμπιν: Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο των Εργατικών

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να χρειάζεται να προταθεί από βουλευτές του κόμματος.

"Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς", δήλωσε ο Κόρμπιν στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως αν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ δήλωσε χθες την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα αύριο, Δευτέρα, για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της στην ηγεσία του Κόρμπιν ο οποίος δεν παραιτείται έπειτα από την αποτυχία του να ενώσει το κόμμα, όπως η ίδια τόνισε.