Skip to main content

Hellenic SeaWays: Κορυφώνεται η ναυμαχία για το Αιγαίο

Οποιος αποκτήσει τον έλεγχο της HSW, θα εξασφαλίσει εν πολλοίς και έναν κρίσιμο ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο.

Συνεχίζεται η «ναυμαχία» για την απόκτηση του ελέγχου στην ακτοπλοική εταιρία HSW. Η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 24 Ιουνίου μετά από αιτήματα που κατέθεσαν τόσο οι Μινωϊκές Γραμμές όσο και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πριν μερικά 24ωρα και ενόψει της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του ομίλου Γκριμάλντι ανέβασαν την δημόσια προσφορά τους προς τους μετόχους της HSW,στα 4 ευρώ ανά μετοχή και γνωστοποίησαν πως ελέγχουν ήδη το 47,4%. Ο άλλος μεγαλομέτοχος είναι η Τράπεζα Πειραιώς που ελέγχει το 40,18%.

Αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό της τάξης του 10% ελέγχεται από διάφορους μικρομετόχους. Μέχρι προχθές αναμένονταν ότι θα συμπαραταχτεί με την τράπεζα. Αλλά μετά την αύξηση της δημόσιας προσφοράς, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει. Κι αυτό γιατί το δέλεαρ είναι πλέον μεγάλο. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως οι μέτοχοι αυτής της κατηγορίας, στο τέλος της ημέρας, θα είναι οι οφελημένοι της ιστορίας.

Στο ερώτημα, γιατί αυτή η «μάχη» για τον έλεγχο της HSW, η απάντηση που δίνεται είναι κατηγορηματική: Οποιος αποκτήσει τον έλεγχο της, θα εξασφαλίσει εν πολλοίς και έναν κρίσιμο ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο.