Skip to main content

Νίκη με 9 για ΠΑΟ επί της ΑΕΛ - Βράζουν οι «βυσσινί» για τη διαιτησία

Δύο αποβολές για το «τριφύλλι»,ακυρωθέν γκολ για τους Θεσσαλούς κι ένα τρομερό φινάλε επιφύλασσε το ματς που έκλεισε την 7η αγωνιστική της Superleague

Με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού εναντίον της ΑΕΛ έκλεισε η 7η αγωνιστική της Super League.

Συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» κατάφεραν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ να πάρουν μία σπουδαία νίκη-ανάσα με 2-1 κόντρα στους «βυσσινί» ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Λούκας Βιγιαφάνιες (50΄)  με τον Εμάνουελ Περόνε να ισοφαρίζει για τους «βυσσινί» (78΄) ενώ με γκολ του στις καθυστερήσεις, ο Σουηδός μέσος λύτρωσε το «τριφύλλι». Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με εννέα παίκτες λόγω της αποβολής των Γιακούμπα Σιλά (77΄) και Όμρι Άλτμαν (84΄) ενώ η θεσσαλική ΠΑΕ διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 90΄όταν ο επόπτης έκοψε ως οφσάιντ τη φάση όπου σκόραρε ο Περόνε.

Στις χθεσινές αναμετρήσεις και ξεκινώντας από το Αγρίνιο, ο Λεβαδειακός συνέχισε την εκπληκτική του πορεία, καθώς έφυγε με το «διπλό», νικώντας 0-1 τον Παναιτωλικό με γκολ του Νιάς στο 47' (δείτε εδώ). Η ομάδα του Αγρινίου είχε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Στη Ριζούπολη, Απόλλων Σμύρνης και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0), με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει την υπεροχή αλλά να μην βρίσκει το γκολ (δείτε εδώ). Οι «Φαίακες» έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 62', μετά την αποβολή του Ντουαλά.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τη Λαμία με 4-0. Σκόρερ για τον «δικέφαλο» ήταν οι Λέοβατς (10'), Πρίγιοβιτς (24', 88') και Πέλκας (50'), ενώ οι ασπρόμαυροι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη όντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Super League (δείτε εδώ).

Στη Ξάνθη, η τοπική ομάδα με την ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Μπρίτο στο 40' ισοφάρισε με πλασέ από κοντά ο Βράνιες στο 88'. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννιά παίχτες, καθώς αποβλήθηκαν Φλίσκας και Σβάρνας, στο 55' και στο 72' αντίστοιχα.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου και ξεκινώντα από τα Γιάννενα, ο ΠΑΣ πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη επικρατώντας με 3-1 του Πλατανιά (δείτε εδώ). Σκόρερ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν οι Πέδρο Κόντε (12΄), Θεμιστοκλής Τζημόπουλος (36΄) και Μπρούνο Χαλκιαδάκης (39΄) ενώ το σκορ για τους Χανιώτες είχε ανοίξει ο Πιότρ Γκρζέλακ (7΄). Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλεβίντ Ντικαμονά (86΄).

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ (δείτε εδώ). Σκόρερ για το «αστέρι» ήταν ο Μάντσον (28΄) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρκάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής των Νίκου Καλτσά (39΄) και Ματίας Ιγκλέσιας (61΄).

Τέλος στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 3-4 εναντίον του Πανιωνίου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με φοβερό φινάλε (δείτε εδώ). Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (3΄) ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το σκορ βάζοντας τρία γκολ με σκόρερ τους Παπέ Αμπού Σισέ (19΄) και Καρίμ Ανσαριφάρντ (37΄, 45΄). Οι «κυανέρυθροι» δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν μέσα σε ένα λεπτό χάρις στα γκολ των Μασούντ Σοτζέι (83΄, πεν) και Φιορίν Ντουρμισάι (84΄) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη (87΄) πήραν ένα σπουδαίο διπλό. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος έπειτα από πέντε αγωνιστικές (τελευταία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της ΑΕΛ με 4-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 15
2. ΑΕΚ 14
3. Ατρόμητος 13 
- Λεβαδειακός 13
5. Ολυμπιακός 11 
- Πανιώνιος 11
7. Ξάνθη 10
8. Παναθηναϊκός 9 
9. ΠΑΣ Γιάννινα 9
10. Παναιτωλικός 8
11. Λαμία 7
- Αστέρας Τρίπολης 6 
- Πλατανιάς 6 
- Κέρκυρα 6
15. Λάρισα 3
- Απόλλων Σμύρνης 3

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.