Skip to main content

Κορυφαίοι ξένοι διαχειριστές ανησυχούν και ρωτούν...

Κορυφαίοι ξένοι διαχειριστές, επενδεδυμένοι στην Ελλάδα, ρωτούν αγωνιωδώς, για να μάθουν τα σχέδια τις κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της χώρας.

Κορυφαίοι ξένοι διαχειριστές, που είναι ακόμα και σήμερα πολύ επενδεδυμένοι στην Ελλάδα, ρωτούν αγωνιωδώς, όπου και όπως μπορούν, για να μάθουν τα σχέδια τις κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της χώρας.

Κι αυτό γιατί έτσι θα αποκωδικοποιήσουν τη δική τους επόμενη μέρα για το σύνολο της χρονιάς που κινδυνεύει να αποβεί καταστροφική.

Αλλοι μέσω emails και άλλοι με επιτόπιες επισκέψεις στην χώρα μας, υποβάλλουν ερωτήσεις, κάνουν παρατηρήσεις και προσπαθούν να εκμαιεύσουν «κάτι» που θα τους βοηθήσει να διαπιστώσουν «που το πάει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του». Στην πρώτη κατηγορία, των emails, συγκαταλέγονται ονόματα όπως αυτό του κ. Τζον Πόλσον, ο οποίος, αυτή τη στιγμή, είναι ένας από τους τρεις - τέσσερις πιο αναγνωρίσιμους διαχειριστές παγκοσμίως.

Στη δεύτερη κατηγορία, των επιτόπιων επισκέψεων, συναντώνται περιπτώσεις όπως αυτή του επικεφαλής διαχειριστή του καναδικού fund Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος συναντήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις του, αναφορικά με την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Αναχώρησε αμέσως μετά για τον Καναδά, δηλώνοντας ικανοποιημένος, αν και «σφιγμένος».

Το Fairfax, ως γνωστόν, είναι πολύ «ανοιγμένο» στην Ελλάδα αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι το μοναδικό. Οπότε και το ενδιαφέρον του είναι απόλυτα δικαιολογημένο.