Skip to main content

Κόντρες στον δήμο για το πάγωμα των καταθέσεων

Σε υψηλούς τόνους η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον δήμαρχο για λάθος χειρισμούς που οδήγησαν στο πάγωμα των καταθέσεων του δήμου και τον κ. Παπαγεω
Σε υψηλούς τόνους έγινε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για λάθος χειρισμούς που οδήγησε στο πάγωμα των καταθέσεων του δήμου και τον κ. Παπαγεωργόπουλο να βάλει κατά της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αντιδράσει και το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα είναι μια δυσάρεστη συνέπεια για τον πρωθυπουργό», υποστήριξε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και συμπλήρωσε ότι «δεν τιμωρείται ο δήμαρχος, αλλά οι κάτοικοι της πόλης. Κανονικά θα έπρεπε να αποσύρουμε τους εργαζόμενους και να έρθουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας να καθαρίσουν τους δρόμους. Θα το κάνουμε όμως την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως, εάν δεν λυθεί μέχρι τότε το θέμα με τη δέσμευση των χρημάτων».

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χάσει την αξιοπιστία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «λυπάμαι για το μπλοκάρισμα των χρημάτων, νομίζω όμως ότι το κράτος ήθελε να διασφαλίσει την αξιόπιστη διαχείριση των χρημάτων του».

Εξάλλου, όπως γνωστοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απορρίφθηκε σήμερα από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση του δήμου για έκδοση προσωρινής αναστολής και δεν θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, κάτι που πρόκειται να γίνει τις επόμενες 15 ημέρες.