Skip to main content

Κοντρέρας: «Η χρονιά αυτή θα έχει επιτυχίες»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας χαρακτήρισε τον Λάζλο Μπόλονι «τεράστιο προπονητή» και μίλησε για την παρουσία του στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» παραχώρησε συνέντευξη ο Πάμπλο Κοντρέρας λίγο πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Χιλής για το Κόπα Αμέρικα. 
 
Αναλυτικά: 
 
Για τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα: "Εδώ και τρεις μήνες είχα επικοινωνία με τον νέο προπονητή της Χιλής. Μου έδειξε εμπιστοσύνη, είμαι βασικός στα φιλικά και έχω την ευκαιρία που με εμπιστεύεται αλλά και επειδή θα αγωνιστεί στο Κόπα Αμέρικα"
 
Για το αν τον αποκαλούν "παπού" οι συμπαίκτες του στη Χιλή: "Ναι, είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Με φωνάζουν παπού για να με πειράξουν. Μου αρέσει ο χαρακτηρισμός και υπάρχει αλληλοσεβασμός"
 
Για το ότι είναι ο δεύτερος αρχηγός πλέον της Εθνικής Χιλής: "Υπάρχει ένα καλό κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει σεβασμός αλλά και χαρά από τους συμπαίκτες μου που επέστρεψα στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων γι' αυτό"
 
Για τους στόχους της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα: "Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι μια ανταγωνιστική ομάδα στο Κόπα Αμέρικα. Έχουμε δουλέψει σκληρά και θέλουμε το καλύτερο δυνατό"
 
Για το ότι στις 8 Ιούλη παίζει με την Εθνική Ουρουγουάης και αν θα στεναχωρήσει τον Γκαρσία: "Έχω μιλήσει γι' αυτό το θέμα με τον Γκαρσία με αφορμή αυτή την αναμέτρηση. Υπάρχει μεταξύ μας πείραγμα, φυσικά και θέλω να τον στεναχωρήσω εκείνη την ημέρα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά αφού από τα 17 μας και οι δυο έχουμε παίξει αντίπαλοι στις Εθνικές"
 
Για το ότι σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ: "Φυσικά και θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω γιατί είναι μια από τις μεγάλες αναμνήσεις που έχω στη ζωή μου. Θυμάμαι την υποδοχή από τον κόσμο που δεν την είχα ξαναζήσει στην καριέρα μου. Εκείνη η ημέρα ήταν κίνητρο για μένα να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Είμαι ευγνώμων για εκείνη την υποδοχή και θέλω και φέτος να επιστρέψω την αγάπη του κόσμου με μια καλή απόδοση"
 
Για το τι εύχεται για τον ΠΑΟΚ: "Πήραμε έναν τεράστιο προπονητή και πιστεύω ότι η χρονιά αυτή θα έχει επιτυχίες. Περιμένω και σε προσωπικό επίπεδο και σε ομαδικό επίπεδο να αποδώσουμε τα μέγιστα"
 
Για το ότι στην πρώτη του ΠΑΟΚ είχε 12.000 κόσμο και για την έκρηξη και φέτος στα διαρκείας: "Ενημερώθηκα από το ίντερνετ για το τι συνέβη. Αυτό δεν είναι έκπληξη. Αυτός είναι ο λαός του ΠΑΟΚ. Σαφώς και γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας πιστεύω ότι μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει και φέτος σε ένα τέτοιο νούμερο τα διαρκείας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να αγοράζει. Εύχομαι ο ελληνικός λαός να ξεφύγει από τα δύσκολα και να ηρεμήσει"
 
Για το αν θα δεχθεί μείωση αποδοχών και τι σκέφτεται για το μέλλον αφού έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο: "Πρόθεση μου είναι τιμήσω το συμβόλαιο μου. Αντιλαμβάνομαι τα οικονομικά προβλήματα και θέλω να βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δυο πλευρές. Προτεραιότητα μου είναι και θα είναι ο ΠΑΟΚ"
 
Για το αν έμαθε για την επιστροφή του Βρύζα που τον είχε φέρει στον ΠΑΟΚ: "Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ως κεφάλαιο ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει από ποδόσφαιρο και έχει προσφέρει. Τώρα είμαι πιο χαρούμενος που μαθαίνω ότι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ"