Skip to main content

Κόντρα μεταξύ Σπίρτζη και Κυρίζογλου και ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων»

Ένταση στην κατάμεστη αίθουσα του «Ν.Γερμανός», που συζητείται το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Έντονο λεκτικό διαξηφισμό είχαν ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ το κλίμα έντασης τροφοδοτούνταν άλλοτε από εργαζομένους του ΟΑΣΘ, μετόχους αλλά και παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Η κόντρα άνοιξε όταν ο υπουργός, αφού σχολίασε την πρόταση Μητσοτάκη για μείωση μισθών των εργαζομένων και κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΣΘ, γύρισε προς τον Λάζαρο Κυριζόγλου και είπε «αν είχες εταιρεία δήμαρχε θα ήθελες να καλύπτει το ελληνικό δημόσιο τα ελλείμματά της, να καλύπτει τα ελλείμματα των εταιρειών;».

Η αντίδραση Κυρίζογλου ήταν άμεση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ.Μ. να λέει «ξεκινάς προκλητικά υπουργέ, δεν θα πεις εσύ ποια είναι η θέση των δημάρχων και της ΠΕΔΚΜ».

Το κλίμα βάρυνε όταν ο υπουργός είπε ότι «δεν θα ξανακουκουλώσουμε το πρόβλημα, να πληρώνουν σκανδαλωδώς οι πολίτες για να αναπαράγονται οικονομικά και πολιτικά κάποιοι». Από το ακροατήριο, ακούστηκαν γιουχαΐσματα και αντιδράσεις και σχόλια τύπου «είστε παρένθεση».

Το επόμενο κύμα αντιδράσεων, ξέσπασε όταν ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως μετά την τοποθέτησή του θα φύγει για Αθήνα. Τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες του τύπου, «να μείνεις, να ακούσεις τι έχουμε να σου πούμε, εσύ μας κάλεσες, κάτσε να κάνουμε διάλογο κ.α.», ενω ο κ. Κυρίζογλου μίλησε για «αγένεια» και ο κ. Σπίρτζης απάντησε «ναι, είμαι αγενής».