Skip to main content

Κόντρα Λαφαζάνη – Βήματος για σχέδιο Σόιμπλε και Grexit

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός υποστηρίζει μέσω συνομιλητών του ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «προετοίμαζε τη σύγκρουση»

Να αποδεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει μέσω συνομιλητών του ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «προετοίμαζε τη σύγκρουση», καθώς «στις συσκέψεις ερχόταν και μας έλεγε: 'Πάρτε το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit'».

«Δεν κατανοούσε ότι αυτό σήμαινε 10 φορές χειρότερη λιτότητα. Δεν του βγήκε όμως καλά. Το σχέδιο της δραχμής εξελίχθηκε σε 'ριφιφί' και προϋπέθετε κατάληψη της εξουσίας εξ εφόδου» κατά τις ίδιες πηγές.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Λαφαζάνη στο δημοσίευμα του Βήματος, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικη παραπληροφόρηση».

Συνεργάτες του πρώην υπουργού μίλησαν για «κλιμακούμενο πόλεμο, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας στη χώρα, το οποίο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο».