Skip to main content

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας

Νέα σύγκρουση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ότι «γειτονιές της Αθήνας βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού».

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε πως «είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους» (περισσότερα εδώ).

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Προστσαίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας».

«O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα», σημείωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. «οπισθοδρομικές αντιλήψεις στο όνομα της δήθεν “τάξης και ασφάλειας”».

«Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαλαιωμένα», συμπλήρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, ενώ επέμεινε ότι «η κοινωνία έχει αναγνωρίσει το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας, η οποία πλέον παρέχεται με πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως άλλωστε έδειξαν και οι τελευταίες επιτυχείς επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια».

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα επιταχυνόμενα βήματα προς τα πίσω ή στη συμβολή για την εγκαθίδρυση σύγχρονων θεσμών, που υπηρετούν τους πολίτες», κατέληξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΝΔ: Φανερός ο πανικός τους

«Ο πανικός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους πολίτες, είναι φανερός», απάντησε από την πλευρά της η Ν.Δ.

«Θα συνιστούσαμε στον κατ' ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει μια βόλτα, αν το αντέχει και μπορεί, στο κέντρο της πόλης και τότε θα αντιληφθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ασφάλεια "Α λα ΣΥΡΙΖΑ"», πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.