Skip to main content

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο

Για ποιον λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, διερωτάται η ΝΔ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή ότι την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Για ποιον λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, διερωτάται η Νέα Δημοκρατία.

«“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προφανώς αγνοεί πως οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

«Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης», συμπληρώνει ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στην αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

«Πώς όμως η Ν.Δ. να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ;», διερωτάται ο κ. Τζανακόπουλος σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.