Skip to main content

Κόντρα υπουργείου Παιδείας - ΝΔ για τα περί «πενταροδεκάρας»

Στη ΝΔ δεν αρέσει να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τονίζει το υπουργείο - Πρόκληση ο ΦΠΑ και οι κουβέντες της «πενταροδεκάρας», λέει η ΝΔ

Επινόηση «φθηνών αντιπαραθέσεων» προσάπτει στη Νέα Δημοκρατία με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας, έτσι, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη, για την αναφορά του ότι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι «πενταροδεκάρες».

«Το υπουργείο Παιδείας Ερευνάς και Θρησκευμάτων είναι υποχρεωμένο να προστατεύει το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών. Να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και να εποπτεύει την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται:

«Τους κατανοούμε γιατί περνάνε δύσκολες ώρες και αναγκάζονται να παίζουν με σχήματα λόγου και να επινοούν, ακόμα και για δευτερεύοντα ζητήματα, φτηνές αντιπαραθέσεις». 

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη προκάλεσαν νωρίτερα σήμερα την έντονη αντίδραση της Συγγρού, τις οποίες χαρακτήρισε «προσβλητικές».

«Φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι κολλητική. Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας», σχολίαζε η ΝΔ, εγκαλώντας τον υπουργό Παιδείας για το γεγονός ότι «έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει ‘πενταροδεκάρες’ τους φόρους, που επιβάλλει στην κάθε ελληνική οικογένεια, για τη μόρφωση των παιδιών της».

«Αβάσταχτοι φόροι και "κουβέντες της πενταροδεκάρας" είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.