Skip to main content

Κόντρα για τα social media μεταξύ Βερναρδάκη - Νέας Δημοκρατίας

Ανακοίνωση από ΝΔ μετά από σχόλιο του υπουργού με το οποίο αναφερόταν στο μηνιαίο report για τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media.

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε μία ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στο διαδίκτυο, με την οποία αναφερόταν στο μηνιαίο report για τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι «το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως «μετά τη γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται -και μάλιστα αρμοδίως- ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media».

Όπως πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το πραγματικά απίστευτο είναι ότι υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter».
Σε απάντησή του μέσω Facebook, ο κ. Βερναρδάκης επεσήμανε ότι «η καημένη η Ν.Δ. φαντασιώνεται ότι κάποιος την "παρακολουθεί"».

«Αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια. Για να μην αγχώνονται τα σαΐνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media», συμπλήρωσε ο κ. Βερναρδάκης, παραθέτοντας συνδέσμους ιστοτόπων σχετικά με την ανάλυση δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.