Skip to main content

Κόντρα για την απουσία Μπουτάρη και αντιδημάρχων από το δημ. συμβούλιο

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου άσκησαν κριτική στη διοίκηση του δήμου

Άναψαν τα αίματα κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2017, μεταξύ της αντιδημάρχου Οικονομικών Γιούλης Ρανέλλα και του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτη.

Ο κ. Καλαφάτης και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου άσκησαν κριτική στη διοίκηση του δήμου τόσο για την απουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και των αντιδημάρχων από τη συνεδρίαση την ώρα που συζητούνταν ο προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά.

«Εάν ήμουν δήμαρχος και με καλούσε ο πρωθυπουργός την μέρα που είχα τον προϋπολογισμό, δεν θα πήγαινα. Δε ξέρω για ποιον λογο είναι απών, εάν δεν είναι θέμα υγείας, δεν γίνεται να απουσιάζει από την κορυφαία αυτή συνεδρίαση», σημείωσε αρχικά ο κ. Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιδημάρχου Οικονομικών Γιούλης Ρανέλλα, η οποία ήταν εντός της αίθουσας αλλά καθόταν σε διαφορετικό έδρανο. «Δεν είναι ευτελισμός της διαδικασίας, εδώ είμαστε για να σας ενημερώσουμε. Εγώ είμαι αρμόδια για να σας ενημερώσω».

«Αυτός δεν είναι προϋπολογισμός του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας» αντέτεινε ο κ. Καλαφάτης, για να τον καλέσει η κ. Ρανέλλα «να μην κάνει σόου. Την συζήτηση την οδηγείται αλλου». «Εμένα κατηγορείτε για σόου. Σεβάστηκα τη διαδικασία και δεν αποχώρησα», τόνισε ο επικεφαλής των Εντάξει.    

Από την πλευρά της η κ. Καλφακάκου χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα να απουσιάζει ο δήμαρχος από τη συνεδρίαση.

Λίγο αργότερα, ο κ. Καλαφάτης ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάσει τη στάση της παράταξής του.

«Είναι άδικο να συζητάμε για αυτό το θέμα», απάντησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι θεσμικά δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του δημάρχου και πως το Σώμα συνεδριάζει αυτόνομα.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο καθώς είναι «παρών» σε εκδήλωση που διεξάγεται αυτό την ώρα στο Βελλίδειο με τίτλο «Διάλογοι με τους Πολίτες» και κεντρικό ομιλιτή τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.