Skip to main content

Κόντρα εργαζομένων - δήμου Νεάπολης- Συκεών

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης να παραμείνουν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την περίοδο του Πάσχα, εκτός από τις

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης να παραμείνουν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την περίοδο του Πάσχα, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων κάνει λόγο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ, καλώντας τους να μην υποκύψουν στις συνεχείς και μεθοδευμένες προσπάθειες του δημάρχου για την παράνομη λειτουργία των παιδικών σταθμών την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Μάλιστα, καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε αυξημένη αγωνιστική ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τονίζει πως στόχος είναι να κρατήσει ανοιχτές τις δομές παιδικής μέριμνας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς, ενώ κάνει λόγο για έωλες «καταγγελίες». «Όλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί ανήκουν στην κοινωνία, και όχι στις συντεχνίες» σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης. «Η επιλογή της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, αφού το ποσοστό συμμετοχής στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων ξεπερνά το 50% και εκατοντάδες βρέφη, νήπια και παιδάκια απασχολούνται δημιουργικά, με τους γονείς τους να είναι ήσυχοι για τη φροντίδα τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών καθιστά απόλυτα σαφές, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μεταξύ των οποίων και οι πρώην κρατικοί, θα λειτουργήσουν κανονικά τις ημέρες: Μ. Πέμπτη 21/4, Τρίτη 26/4, Τετάρτη 27/4, Πέμπτη 28/4 και Παρασκευή 29/4, και με το σύνηθες ωράριο, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.