Skip to main content

Κόντρα με Ματθαιόπουλο για τον Χασδάι Καπόν στο δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Ματθαιόπουλος άφησε αιχμές για τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Χασδάι Καπόν, ο οποίος έχει «ανοιχτές» υποθέσεις με την δικαιοσύνη.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου και στελεχών της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2018 ο κ. Ματθαιόπουλος άφησε αιχμές για τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Χασδάι Καπόν, ο οποίος έχει «ανοιχτές» υποθέσεις με την δικαιοσύνη.

Στην τοποθέτησή του αντέδρασαν άμεσα στελέχη της δημοτικής αρχής, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά να τον χαρακτηρίζει «φασίστα». Έντονη ήταν η αντίδραση και του προέδρου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης, ο οποίος φώναζε ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν είναι κατηγορία.

Απαντώντας λίγο αργότερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «ο Ματθαιόπουλος έκανε ένα τεράστιο λάθος». «Αναφέρθηκε σε μένα και σε συνεργάτες παλιούς. Θα του ζητήσω να ανακαλέσει γιατί αυτά που είπε ήταν εξαιρετικά προσβλητικά και πρόστυχα. Δεν μπορεί να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου που έχεις ως επικεφαλής παράταξης», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο διάλογος που είχε προηγηθεί μεταξύ του κ. Ματθαιόπουλου και στελεχών της διοίκησης:

Ματθαιόπουλος: Θα κάνω ένα υποθετικό σενάριο, αν υπήρχε ένας αντιδήμαρχος των Οικονομικών, ο οποίος το 2011 ως μέλος του Δ.Σ μιας ιδιωτικής τράπεζας, τρεις μήνες πριν την χρεωκοπία και την εκκαθάρισή της, έδινε δάνειο στον εαυτό του 13 εκατ. ευρώ και ο εισαγγελέας ασκούσε δίωξη σε βάρος του ανθρώπου, αυτό λέει η δικογραφία. Εάν αυτός ήταν σήμερα αντιδήμαρχος και περνούσαν από τα δικά του χέρια προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, υπήρχε ένας άνθρωπος που θα έλεγε ότι δεν τον εμπιστεύομαι. Όχι ότι απαραίτητα με δόλο θα μαγείρευε τα στοιχεία, αλλά όταν ένας άνθρωπος κατηγορείται

Παππάς: Πόσο φασίστας είσαι;

Ματθαιόπουλος: Πάρα πολύ, ελάτε να με δείρετε.

Παππάς: Ανερυθρίαστα το λες.

Ματθαιόπουλος: Φυσικά. Εάν ενοχλείστε, ψέματα λέω για τον κ.Καπόν; Τον κατηγορώ άδικα; Ο φασίστας κάνει μια υποθετική ερώτηση και ο δημοκράτης δεν απαντάει και θέλει να με δείρει.

Διαμαντάκης: Πρώτα να μιλήσει η δικαιοσύνη.

Ματθαιόπουλος: Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί, άρα ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να προτρέχει και να λέει πως όταν αθωωθεί ο συνεργάτης μου.

Γούλα: Ολοκληρώστε την ερώτησή σας

Τσιαπακίδης: Η προκαταρκτική δεν είναι κατηγορία. Ο κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο αθωότητας.

Γούλα: Τι είναι αυτό στο οποίο αναφερθήκατε, πρέπει να καταγραφεί;

Ματθαιόπουλος: Κάθε φορά που μιλάμε για θέματα οικονομικά και προκύπτει το θέμα της υπεξαίρεσης. Εάν αυτοί οι οποίοι εγκαλούν αυτούς για υπεξαίρεση και κάνουν τους τιμητές  και κάνουν τους τιμητές των καθαρών διαδικασιών, σε αντίστοιχη περίπτωση για έναν τέτοιο άνθρωπο, θα τον κάλυπταν με εμπιστοσύνη, ναι ορθός κάνει αυτά.

Τσιαπακίδης: Η προκαταρκτική δεν είναι κατηγορία.

Γούλα: Ολοκληρώστε την πρόταση που κάνετε και να αναφερθείτε επί συγκεκριμένων προσώπων.

Ματθαιόπουλος: Τα όσα φανταστικά κάποιοι έχουν εντοπίσει εγώ τα εντοπίζω στον επόμενο προϋπολογισμό που δεν μπορώ να υπερψηφίσω. Σταματήστε κ.  Παππά, άμα δεν αντέχετε, βγείτε έξω, δεν θα μου κάνετε μαθήματα δημοκρατίας.

Γούλα: Ολοκληρώστε κ. Ματθαιόπουλε

Ματθαιόπουλος: Μαζέψτε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που κάνουν βρώμικη δουλειά και υποστηρίζουν τον δήμαρχο. Επειδή σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε στην Ελληνική Αυγή και σε εμένα προσωπικά και είπε ότι ψηφίζουμε αρνητικά, να του απαντήσω ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Με όσα συμφωνούμε ψηφίζουμε θετικά. Αλλά δεν έχει το δικαίωμα να βάζει δημοτικούς συμβούλους να παίρνουν συναδέλφους μου και να τους λένε ψήφισε με διαφορετικό πνεύμα και δες το καλύτερα. Συνεργασίες τέτοιου τύπου δεν θέλουμε να έχουμε.

Γούλα: Ο κ. δήμαρχος το έκανε αυτό;