Skip to main content

Κόντρα Δένδια-Χρυσοχοΐδη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα

«Επίθεση» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη έκανε ο υπεύθυνος του αρμόδιου Τομέα της ΝΔ Ν. Δένδιας, σχετικά με τις νέες βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχ
«Επίθεση» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά το μπαράζ των εκρήξεων στην Αθήνα εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του αρμόδιου Τομέα της ΝΔ Νίκος Δένδιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει κάνει πράξη το όραμά του για «αφύλαχτη πόλη». Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις εκρήξεις στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., στην πολυκατοικία όπου μένει ο αντιπρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας, καθώς και στην επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Σωκράτους.

«Όπως, άλλωστε, τονίσαμε μόλις την Παρασκευή, το κατ’ ευφημισμό επονομαζόμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρακολουθεί εδώ και καιρό, σε ρόλο άβουλου θεατή, την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας, την επαναδραστηριοποίηση της τρομοκρατίας, τους βανδαλισμούς των ταραχοποιών και όλα τα φαινόμενα μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας, τα οποία αποτελούν πλέον ρουτίνα. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα: η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει κάθε ενέργεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας. Δεν θα ανεχθεί, όμως, την άσκηση δημοσίων σχέσεων και την ατελείωτη θριαμβολογία επί ανύπαρκτων επιτευγμάτων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ώρα, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι θαύματα δεν γίνονται. Η ολέθρια πολιτική που ακολούθησε το κόμμα του, όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε κάθε πεδίο κυβερνητικής πολιτικής, εξακολουθεί δυστυχώς να παράγει αποτελέσματα ακόμη και σήμερα».

Τόνισε ότι η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία παραμένουν σοβαρά προβλήματα, αλλά επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν παρακολουθεί αμήχανη.

«Γίνονται συστηματικές προσπάθειες με μια νέα αντεγκληματική πολιτική, με την αναδιάταξη των δυνάμεων και τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στην καθημερινότητα του πολίτη. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, εντείνεται και θα πετύχει», κατέληξε.