Skip to main content

Κοντονής:Αναγκαία η ρύθμιση για νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για το 15ο έτος της ηλικίας, επικαλούμενος σχετικές ρυθμίσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

«Απολύτως αναγκαία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη νομοθετική ρύθμιση για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ενώ ανήγαγε σε επίπεδο «ανθρωπιάς» την ψήφιση του άρθρου για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου στα 15 έτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για το 15ο έτος της ηλικίας, επικαλούμενος σχετικές ρυθμίσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι κατά την συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής υπήρξε κι ο ίδιος υπήρξε αμετακίνητος στην μείωση του ορίου ηλικίας, ωστόσο εξήγησε πως μετέβαλε τη στάση του μετά από την ακρόαση των φορέων, των αμέσως ενδιαφερόμενων προσώπων και κυρίως των ιδίων των γονέων των έφηβων που επιθυμούν να προβούν σε αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Αυτές οι συγκλονιστικές τοποθετήσεις οι οποίες περιέγραφαν μια κατάσταση η οποία φτάνει στα όρια ορισμένες φορές του οικογενειακού δράματος δεν μπορεί να αφήσουν την κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλία, δεν μπορεί να αφήσουν την Βουλή χωρίς να πάρει μέτρα. Δεν νομοθετούμε ούτε με βάση τις ιδεολογίες μας, ούτε τις ιδεοληψίες μας, ούτε τις αντιλήψεις μας. Νομοθετούμε για τους Έλληνες πολίτες και οι συγκεκριμένοι είναι Έλληνες πολίτες και χρήζουν της προσοχής μας» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Κοντονής κατηγόρησε με σφοδρότητα την Νέα Δημοκρατία για αλλαγή στάσης σε ένα νομοσχέδιο που άπτεται των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.