Skip to main content

Κοντονής σε Χρυσή Αυγή: Για του Χριστού την πίστη σκοτώσατε τον Φύσσα;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η παράταξη του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Έντονη η αντίδραση από τους βουλευτές.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και των Χρυσαυγιτών βουλευτών όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα διερωτήθηκε «για του Χριστού την πίστη σκοτώσατε τον Φύσσα;» συμπληρώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι η παράταξη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

«Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είπε μάχεται για του Χριστού την Πίστη την Αγία. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία σκοτώσατε τον Παύλο Φύσσα; Αυτό να μας πείτε και να μην εμπλέκετε την Θρησκεία με τις αθλιότητες σας και την δολοφονική σας δράση. Γιατί ο Χριστός και η Θρησκεία κηρύσσουν την Αγάπη και εσείς το μίσος» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος υποστηρίζοντας πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ακόμα μια ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».

«Σώπα!» ακούστηκαν να φωνάζουν αρκετοί βουλευτές με ειρωνική διάθεση.

«Σώπα;» αντέδρασε ο κ. Μιχαλολιάκος ενώ οι βουλευτές του φώναζαν «σκάστε ρε λαμόγια».

Συνεχίζοντας ο γενικός γραμματές της ΧΑ είπε: «Μετά την απόφασή σας να καθαρογραφεί η απόφαση της Ηριάννας δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε. Δεν κάνετε το ίδιο με τον φτωχό μεροκαματιάρη. Εσείς προστατεύετε εγκληματίες τρομοκράτες».