Skip to main content

Κοντονής: Πιθανόν να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Υπάρχει η δυνατότητα οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, εφόσον αυτό ζητηθεί από την Τουρκία, μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει η δυνατότητα εκ του νόμου οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα (σ.σ που επιγράφεται εγκλήματα στην αλλοδαπή μπορούν να τιμωρούνται κατά τους ελληνικούς νόμους)», ανέφερε ο κ. Κοντονή, ενώ παράλληλα τόνισε ότι: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει».

«Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.