Skip to main content

Κοντονής: 'Ολοι εργαζόμαστε ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Ακόμη ο Υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε την άφιξη επιτελείου της FIFA που αναμένεται να συζητήσει με εκπροσώπους της ΕΠΟ.

Την αισιοδοξία του για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ στις 10 Σεπτέμβρη εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής.

Παράλληλα όμως ο κ. Κοντονής αφού προαναγγέλοντας την άφιξη επιτελείου της FIFA για συζητήσεις με εκπροσώπους της ΕΠΟ, ξεκαθάρισε πως όλοι εργάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος το επόμενο σαββατοκύριακο (10-11 Σεπτέμβρη).

Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε:

«Το αίτημα των ομάδων της Λίγκα ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί των δικαστών και της σύνθεσης τους. Συμμορφώθηκε τόσο ως προς τις επιταγές του νόμου όσο και προς τα όσα η FIFA έχει υποδείξει.

Το δεύτερο που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι λάβαμε μια επιστολή της FIFA που έχει αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ ότι είναι στην διάθεση των φορέων για να επανέλθει άμεσα και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για το θέμα της διαιτησίας. Σε αυτή τονίζει μάλιστα ότι η διαιτησία μπορεί να οδηγήσει στη γενική ένταση και στην βία.

Συμφωνήσαμε σήμερα με την Super League να αποταθούμε στην FIFA, κυρίως η Σούπερ Λιγκ και να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την UEFA και την ΕΠΟ η οποία αναβλήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ. Όλοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του Σεπτέμβρη».

Θα αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν έρθει η FIFA;

«Όχι δεν κάνουμε τέτοιες προσεγγίσεις, εργαζόμαστε για να ξεκινήσει. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει και η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα».